ReligieNU

doopsgezinde kerk haarlem

Er zijn gelukkig nog rijke kerken!

Bij de PKN, u weet wel, de organisatie met een direct lijntje naar boven, is het kommer en kwel. En pogingen om de geloofsgemeenschap te reanimeren hebben tot nu toe weinig succes. Misschien kan een dienaar van de concurrentie gevraagd worden voor een ziekenzalving ? Voor het laatste Oliesel lijkt het mij nog iets te vroeg. Toch maar eens buurten bij de Doopsgezinden in Haarlem. Hun kerkgebouw, Vermaning geheten, staat aan een van de drukste en duurste winkelstraten. Naast de Vermaning staat een winkel, hun winkel. De winkel van Jansje. Jansje is al twee jaar achter elkaar gekozen tot de leukste winkel van Haarlem. En Jansje is gevuld met leuke, interessante hebbedingetjes, in vage Amish-kleurtjes. Je wordt op een hele sympathieke manier geholpen door mensen met een beperking. Achter in de winkel een sfeervol restaurantje voor koffie met wat lekkers. Via het restaurant kom je in de Vermaning zelf. Waar bijna iedere zondag nog vermaand wordt. Die middag waren geluids- en lichttechnici aan het oefenen. Twee eenzame stoelen voor de vermaanstoel. Er draaide hele harde muziek. Misschien is dat wel de kerk van de toekomst. De disco of de muziekfestivals waar tienduizenden op af komen. Niet praten maar een beetje blowen en naar herrie luisteren . Heel veel herrie…

Have your say