ReligieNU

Boekhandel Riemer

Dingen die voorbijgaan……

Boekhandel Wever te Franker was een begrip bij ons thuis. Wanneer de catalogus op de mat viel was ik de eerste uren zoet met het aanstrepen van boeken die ik graag wilde hebben. Vooral de afdeling modern antiquariaat was geliefd, veel boek voor weinig geld. Vervolgens telde je de bedragen op en ging daarna weer strepen, want het bedrag was altijd hoger dan wat besteed kon worden. De antwoordkaart invullen  en enige tijd later werden de boeken bezorgd, gewoon door de PTT. Dan begon het feest van het uitpakken, doorbladeren, lezen en tenslotte netjes rubriceren in de boekenkast. En iedereen had natuurlijk het standaardwerk van de beide Algra’s in de kast staan Dispereert niet,volgens Wikipedia christelijk-nationale geschiedschrijving van Nederland. Maar dat laatste wist je toen niet, want het was ook jouw kijk op Nederland. In de jaren 90 van de vorige eeuw werd Uitgeverij Wever, Uitgeverij WeverVanWijnen want je moet natuurlijk ook jouw naam, als nieuwe eigenaar, verbinden aan de oude. Ook daar werden mooie boeken gemaakt en het antiquariaat bleef gelukkig bestaan. Nu met de uitgave van deelcatalogi. Mijn hebberigheid werd echter minder want soms is je boekenkast echt vol, en wordt de stapel nog te lezen boeken wel erg hoog. En nu is er helaas een eind gekomen aan Boekhandel en Antiquariaat Wever te Franeker. Het antiquariaat is overgenomen door Boekhandel en Antiquariaat De Roo in Zwijndrecht. Een “echte” reformatorische boekhandel want op zondag is de webshop gesloten en kun je de catalogus niet inzien. De boekhandel is overgegaan naar Boekhandel Riemer in Groningen. Die zijn Gereformeerd Vrijgemaakt en hebben, wat dat betreft, met in ieder geval de website op zondag, minder moeite. Vrolijk orthodox dus! En de uitgeverij gaat “vrolijk” verder met Dingeman van Wijnen voor  historie en Albert de Vos voor theologie. Ook vrolijk orthodox!  En Boekhandel Riemer in Groningen is meer dan een bezoek waard. Aan de rand van de oude stad, in een lelijk pand, maar binnen waan je je weer in een heerlijke ouderwetse boekhandel waar het naast koffie met appeltaart, vooral naar Boek ruikt. Heel veel Boek, gelukkig.

Have your say