ReligieNU

hoog catharijne

Hoog-Catharijne

Hoog-Catharijne is eigenlijk de treurigheid zelve. Ooit gebouwd als symbool van de nieuwe tijd. Een mooi plein met markante gebouwen en winkels ( wie kent nog Ruteck’s ? ) is daarvoor opgeofferd. En nu verworden tot een sleetse koopgoot in optima forma. Eindeloze rijen mensen haasten zich van A naar B of misschien wel naar C. Alle winkels proberen te verleiden tot koop, tot veel, heel veel kopen. Van spullen waarvan de kledingkast, zeker bij dames, al uitpuilt. Nu is het ook nog eens een bouwput, een gigantische cosmetische operatie is aan de gang. Razend knap dat er blijkbaar mensen zijn die precies weten wat er moet gebeuren, wie waar en wanneer waar moet zijn. Met bulldozer of hijskraan of alleen met specie en kalk. Of rommelt iedereen maar een beetje aan! En hebben we over een jaar of twintig een heuse parlementaire enquĂȘte over wat er mis is gegaan. Maar, nu station Utrecht Centraal “bijna” gereed is, is er echter ook een lichtpunt: De Boekspot. Verstopt in een hoekje, maar toch. Deel je boeken staat er vrolijk op de glazen wand en inderdaad bijna iedere dag is er aanvoer van verse waar. Verzorgd door de koopgotelingen, dat weer wel. Boeken, boeken en nog eens boeken. Er zijn altijd mensen aan het neuzen. En ook ik doe daar graag aan mee. Even kijken of er iets van mijn gading bij is. Vaak niet, maar soms een echte vondst. Die vondst verdwijnt dan met een warm gevoel in mijn rugzakje. Er hangt een vriendelijk verzoek om niet meer dan twee boeken mee te nemen. Zie je iemand die er toch meer dan twee meeneemt dan moet je die vriendelijk aanspreken op zijn gedrag. Mocht dat niet helpen bel dan de beveiliging. Zou heel hard Houdt de Dief roepen ook helpen?

Have your say