ReligieNU

Bert Klei

Maasbach en de MAMMON


De Maasbachjes en vooral voorman David Maasbach zijn weer in het nieuws. Het begon met een “onderzoek” door internetsite de Correspondent. Dat nieuws werd gretig overgenomen door het AD en 1Vandaag. Gemeenteleden die niet meer solidair zijn worden verstoten en ieder contact met hen is not-done. Niets nieuws overigens, dit is al jaren aan de gang. Niet nieuws ook, want vele geloofsgemeenschappen bedienen zich van dezelfde methoden.
Het zou een besmettelijke ziekte kunnen worden, contact met afvalligen, die niets meer over hebben voor de goede zaak. In mijn archief trof ik het volgende artikel uit Dagblad Trouw aan, geschreven door A.J. (Bert) Klei. Tot aan zijn pensionering een zeer bekende stukjesschrijver in die krant. De column moet uit 1985 zijn, want in het stukje staat de datum 17 april 1985.Ook toen al speelde geld een hele belangrijke rol in de geloofsgemeenschap.Waar een archief al niet goed voor is!

Have your say