ReligieNU

Zutphen_Gericht

Een retourtje Zutphen alstublieft?

ZittingroosterMaandagmiddag 22 augustus 2016 is om 13.45 de “grote” dag voor Jonathan van der L. te A. Tenminste, in A woonde hij voor zijn arrestatie, en dat is de pleegplaats!  Nu woont hij op een geheime plek. Met zijn vriendin, die hem blijkbaar trouw is gebleven. Hoe gaat dat eigenlijk bij een rechtzitting? Wordt je opgehaald door zo’n anoniem busje met geblindeerde ramen  van de Dienst Vervoer en Ondersteuning?  Krijg je dan handboeien om? Of mag je plaatsnemen naast de chauffeur? Wel valt me op dat de busjes bijna altijd haast hebben en op de linkerhelft van de snelweg rijden. Maar waarschijnlijk komt Jonathan echter gewoon met de trein.

Het “onderwerp” op de zitting is: Vervalsing van geschriften, verduistering,veelvoudig witwassen ( 4 verdachten) (pro forma).

Er zijn in totaal vier verdachten opgeroepen, Jonathan op de eerste plaats, zeer waarschijnlijk zijn vriendin Frederique en dan nog twee anoniemen: de makelaar? de notaris? een bankmedewerker? of toch een leidinggevende binnen CGN/Noorse Broeders? In Noorwegen zal in Brunstad dit proces met argusogen worden gevolgd. Want Jonathan is van heel veel op de hoogte. Ook van zaken die men het liefst verborgen wilde houden, anders ga je geen moeilijke constructies aan in alle mogelijke belastingparadijzen. Dat doe je alleen wanneer je in alle anonimiteit wilt werken aan het vergroten van je kapitaal, zonder belasting te betalen.

Alles draait om de Stichting Hippo Mundo Charity. Die zijn eisende partij, van hen zou Jonathan de miljoenen hebben verduisterd.  Tot 2009 was het Stichting Dutch Christian Charity. Bestuurders van de laatste stichting waren Hendrik Jan Weggeman, Jan Willem van der Linden, inderdaad broer van, en Lambert Bertus Kobes. De enige bestuurder die de overgang naar Hippo Mundo Charity heeft meegemaakt is Jan Hein Staal. Eind 2009 werd Jonathan van der Linden secretaris en Frank Jozua Weggeman penningmeester. Op 30-12-2009 ging Dutch Christian Charity door fusie over in Hippo Mundo Charity.

De stichting heeft de SBI-code: 94911-Religieuze organisaties. De stichting heeft als ideëele christelijke grondslag de Bijbel, opgevat als het Woord van God, en heeft als statutaire zetel nog steeds Apeldoorn.

Hippo Mundo tenslotte is sinds 24-04-2013 enig aandeelhouder van Northern Logistics B.V. in Nieuw Buinen. Tot die datum was Kolme Tack Holding in Zwitserland enig aandeelhouder. Northern Logistics heeft als activiteit: Goederenvervoer over de weg ( geen verhuizingen).  Bestuurder is nu Anno Neinders, die sinds 21-03-2016 in dienst is. Jonathan was algemeen directeur van 26-01-2011 tot 01-02-2016 en Jan Hein Staal idem maar tot 22-03-2016. ( Waarom is hij eigenlijk opgestapt?) Vreemd dat het e-mailadres nog steeds jonathan.vanderlinden@finntack.com is? Northern Logistics had in 2015 37 werknemers. De liquide middelen zijn van 2014 naar 2015 ongeveer gehalveerd. Het werkkapitaal is echter gestegen naar    € 330.546.

Dan is er nog in Nieuw Buinen Kolme Tack B.V. Opgericht in 2007 met tot eind 2009 als enig aandeelhouder Stichting Hippo Mundo in Zwolle. Bestuurders waren Jan Hein Staal tot 22-03-2016, Carl Gunther Hahne tot 01-08-2009 en jawel Jonathan van 01-08-2009 tot 01-02-2016 als directeur en alleen/zelfstandig bevoegd. Kolme Tack is een participatiemaatschappij. Met als doel: Het direct of indirect oprichten of deelnemen in bedrijven die zich richten op de handel van (consumenten) goederen waaronder met name paardensportartikelen. Vanaf 21-03-2016 is Anno Neinders bestuurder. Kolme Tack is gevestigd aan het Dwarsdiep in Nieuw Buinen. Het postadres is Postbus 323, 9500 AH Stadskanaal. Het telefoonnummer 0599611000 ( achter dit postbusnummers zit ook Emergo Hout & Bouw en Pagedal Vastgoed B.V, beide ondernemingen hebben nauwe banden met CGN Nederland) . Kolme Tack heeft 0 werknemers. Totaal activa € 2.858.156. En een eigen vermogen van € 415.378. En: ook daar nog steeds als mailadres jonathanvanderlinden@zonnet.nl!

Er blijven enkele vragen over:

Waarom zijn de mailadressen van jonathan niet aangepast bij de KvK?

Waarom heeft Jan Hein Staal zich teruggetrokken bij Northern Logistics en Kolme Tack?

Waarom staat op de ANBI -site van de Belastingdienst nog steeds de site www.stichting-hmc.nl. Met streepje loopt de site dood en krijg je GEEN informatie over het financiele wel en wee van onze noorse broeders. Zonder streepje kom je uit bij brave reformatorische broeders die goed werk doen in Roemenie. Gaat de Belastingdienst nu gelden terugvorderen?

 

2 comments

 1. jacob - augustus 23, 2016 3:01 pm

  “Ook van zaken die men het liefst verborgen wilde houden, anders ga je geen moeilijke constructies aan in alle mogelijke belastingparadijzen. Dat doe je alleen wanneer je in alle anonimiteit wilt werken aan het vergroten van je kapitaal, zonder belasting te betalen”

  Van iemand die meeloopt in de occupy optocht is een dergelijk -zeer kort door de bocht conclusie- te verwachten.
  Ben je wat meer in het zakenleven thuis, dan is er geen reden dergelijke aannames te doen.
  Een zichzelf respecterend internationaal concern vestigt zich nou eenmaal daar waar het klimaat het gunstigst is. geef ze eens ongelijk

  Beantwoorden
  • Rien Ipenburg - augustus 24, 2016 10:54 am

   Beste JimmyJoy,

   Sorry, maar we praten hier over een GELOOFSGEMEENSCHAP, niet over een internationaal concern!!!
   Een zichzelf respecterende geloofsgemeenschap doet dit niet. Zit de PKN met geld op Cyprus, Panama,
   etc? Nee! Dus onze broeders uit het noorden behoren dit ook niet te doen. Al ben ik bang dat dit niet de enige
   geloofsgemeenschap is die zoiets doet. En helaas ook het Vaticaan is regelmatig betrapt op financiele onregelmatigheden.

   Beantwoorden

Have your say