ReligieNU

weekend014

Xess Xava gedoopt!

Dit nieuws is u vast en zeker ontgaan! Zoveel lezers heeft het roddelblad Weekend ook weer niet. En als u dit blad leest is het waarschijnlijk bij de kapper. Zo verging het mij tenminste. Ik moest even wachten. Kreeg een kop koffie en dan pak je het eerste de beste tijdschrift van de tafel. Weekend in dit geval!  Met maar liefst vijf pagina’s En de cover gewijd aan het doopfeest van Xess Xava Sneijder. Met koppen als:

De tranen achter Yolanthe’s lach en Grimmige sfeer rond Xess Xava’s doopfeest.

  Alsof er een koninklijke baby werd gedoopt. Het schattige ventje is dan ook hun kleine priweekend015nsje, dat in alle luxe, maar bovenal met oneindig veel liefde, wordt grootgebracht. Ook op een andere manier leek het op een koninklijke doop. De plechtigheid in het kerkje van San Rafael op Ibiza was met extreme veiligheidsmaatregelen omgeven. En zo gaat het artikel over vijf pagina’s door. Had Weekend de exclusieve rechten gekocht om dit feest bij te wonen? Wat Weekend zeker exclusief had was het water waarmee Xess Xava is gedoopt: WEIWATER. Ik denk een religieuze knipoog naar het beroep van vader: voetballer! Anders kan ik mij zoveel domheid niet voorstellen.

PS. Het blijkt dat er lezers zijn die de clou niet snappen! Het goede woord is WIJWATER. Dat wil zeggen, water dat gewijd is. Door een gewijd persoon, in dit geval een rooms-katholiek priester. Een wijding die teruggaat tot de apostel Petrus, de “eerste Paus”.

En weiwater is water dat is opgevangen op of uit de wei of weide. Daarmee is niet heiligs gebeurd.

1 comment

  1. Shirah - oktober 23, 2016 7:52 pm

    Hartelijk dank voor deze extra uitleg! Mijn metgezel wist ook niet wat er fout was aan weiwater, nu gelukkig wel.

    Beantwoorden

Have your say