ReligieNU

bs50031e

Zoals het klokje thuis (weer) tikt, tikt het niet in Utrecht!

Een belangrijke afspraak. Moet daar op tijd zijn.De start van een nieuwe onderneming. Maar mijn polsbandhorloge doet het niet meer. Batterijtje waarschijnlijk leeg. En zonder exacte tijd is het moeilijk je aan afspraken te houden. Een smartphone bezit ik niet. Afspraak echter op tijd nagekomen en daarna op “jacht” naar een batterijtje. Moet toch lukken in een grote stad als Utrecht.

Een juwelierswinkel in de Choorstraat. Kunt u een nieuw batterijtje in mijn horloge zetten? Ja, maar dan moet u over een uur terugkomen. Duurt het zo lang? Ja, want we hebben nu geen tijd en maar twee man in de winkel. Die tijd hebben wij echter niet.

Swatch. Hebt u batterijtjes voor horloges? Ja zeker hebben wij die. Oh, ik zie het al, het is geen Swatch en wij doen alleen onze eigen horloges. Passen uw batterijtjes dan niet in mijn horloge? Een vaag antwoord en ik kon weer vertrekken.

Hema. Eerst zoeken naar de afdeling Service. Niet direct gevonden, vervolgens naar de kassa-juffrouw. Waar kan ik batterijtjes vinden? Boven bij de Klantendienst. Maar ik weet niet of zij tijd hebben, en trouwens wij doen alleen nog maar Hema-horloges.

De Bijenkorf. Een sjieke dame bij hele sjieke horloges. Nee, batterijtjes doen wij niet. U moet dan, en er volgt een uitgebreide routebeschrijving va AH en McDonalds en dan ergens rechts af en ja die hebben batterijtjes.

Zonder tijd op zak reis ik weer naar huis.

Bremmer Juweliers in Elburg is eigenlijk al gesloten, maar een vriendelijke dame doet toch nog even open. Wilt u een nieuwe batterij in mijn horloge zetten? Ja natuurlijk, maar de zaak is eigenlijk gesloten. Vanavond zijn wij open en vanaf 19.00 uur ligt het voor u klaar.

En ja hoor, voor € 7,00 loopt mijn horloge weer en is de juiste datum gezet.

Blij loop ik met een lopend horloge weer naar huis.

Zoekt dus in Utrecht niet wat uw eigen stadje u zeker biedt.

 

Have your say