ReligieNU

14095812_1076653392420189_795524604000815072_n

Met Jonathan van der Linden bij Krugerpark Zuid Afrika

Met deze neutrale tekst kan ieder fotoalbum beginnen. Heerlijk samen op een heuveltop, genietend van het uitzicht en van elkaar. Een wat oudere “heer” met een duidelijk jongere vrouw. Maar deze foto heeft meer lading. Dat zij : Jonathan en Frederique genieten is duidelijk! De foto is afkomstig van het Facebook-account van Frederique. Als datum staat er 29 augustus bij. 2016? Op 22 augustus 2016 was de eerste zitting bij de Rechtbank in Zutphen. Zijn zij samen direct daarna vertrokken naar Zuid-Afrika? Hoefden zij hun paspoort niet in te leveren?

Een vakantiereis om bij te komen van de maanden in voorlopige hechtenis? En om het gevangeniskleurtje wat te vergeten ? Kon Jonathan van zijn Airmailes voordelig(er) vliegen? Of lag er ergens in Verweggistan nog een potje met Hippo Mundo Charity geld ?

Frederique heeft een van haar oude stiels weer opgepakt. Extensions zetten. In Zeist. Zij is daar 18 september weer mee begonnen. Op haar website staat als adres de villa ( in Zeist is voor dat bedrag een twee onder een kap te koop, in Vlaanderen is dat een tweewoonst!) vermeld die zij vorig jaar contant heeft gekocht. Ook weer van CGN/BCC/Hippo Mundo Charity geld. ( op de website van Hippo Mundo Charity is enige verandering te zien. Met een fraaie groene kop staat er nu dat de website in ontwikkeling is!) Woont zij of wonen zij daar nog steeds? Geen idee! Omdat ik geen behoefte heb aan extensions, ligt bellen niet zo voor de hand. En nu is het wachten op het vervolg. In Zutphen voor de Rechtbank.

PS. Volgens gegevens van het Kadaster staat het huis, grootte 11a 92 ca, dus bijna 1200 vierkante meter, nog steeds op haar naam, als eigenaresse. Het is gekocht voor € 1.100.000 op 18 januari 2016.

4 comments

 1. Pieter Oord - oktober 30, 2016 12:45 am

  Ik vind dat u veel te ver gaat in uw berichtgeving hierover. Personen met naam en toenaam noemen en affakkelen, zonder dat de rechter heeft geoordeeld heeft een veel te hoog Story gehalte. Dat is uw site onwaardig! En verbeeld u niets, ik heb mijn volledige kindertijd bij deze club moeten uitzingen, heb echt genoeg gezien en gehoord! Ook na alle berichtgevingen van het NRC vandaag, dol blij dat ik en mijn hele familie (inclusief alle neven en nichten) al jaren weg zijn. Echter wat u doet kan niet en mag niet!

  Beantwoorden
  • Rien Ipenburg - oktober 30, 2016 11:33 am

   Beste Ondernemer, Wereldveroveraar, Levensgenieter en trotse vader van twee kinderen.
   Een levenslustig gezicht lacht je toe op LinkedIn.
   In tegenstelling tot wat er op verschillende fora wordt gezegd, probeer ik alleen de feiten te laten spreken, en niet te gaan schelden. Wel is mijn toon misschien iets te badinerend.
   Jonathan van der L. is nog steeds verdachte, een verdachte die echter al wel heeft bekend, al zal zijn straf waarschijnlijk erg meevallen denk ik.Pas na de tweede wereldoorlog hebben dagbladen besloten om van “criminelen” alleen de initialen te vermelden. Dit in tegenstelling tot de ons omringende buitenlanden waar wel naam, toenmaam en vaak ook nog adres worden vermeld.En met de grote data-bank die internet is geworden is het tegenwoordig een fluitje van een cent om achter de juiste gegevens te komen. Zie jouw eigen profiel. Ik zal echter proberen mij volledig aan de feiten en de waarheid te houden, en niets dan de waarheid. Soms is een kop echter nodig om wat aandacht te trekken. U schrijft, heb genoeg gezien en gehoord. Is daar nog informatie bij die te delen is? Kent u het boek van Jildert In het huis Mijns Vaders?

   Beantwoorden
   • Pieter Oord - oktober 31, 2016 2:14 am

    Dag Rien,

    Als je niets te verbergen hebt in het leven, kun je zelfs in deze uber-transparante-digitale-wereld nog prima functioneren en jezelf zijn. Gelukkig maar!

    Om uw vraag te beantwoorden; ja, ik heb “In het huis Mijns Vaders” gelezen. Jildert is een zeer aimabele man die een goed boek geschreven heeft en bovendien in zijn tijd bij de Noorse Broeders iemand was, die niemand na-papegaaide en zijn eigen geluid liet horen; in de regel mag daar iedereen namelijk z’n zegje doen.

    Tweede vraag; volgend jaar word ik 40, toen ik ongeveer 15 jaar was zijn mijn ouders, plus mijn twee ooms met hun gezinnen in Noorwegen uitgetreden, mijn ervaringen zijn dus al van bijna 25 jaar geleden, echter op forums en facebook zijn de meest uiteenlopende verhalen te lezen van leden en ex-leden.

    Vooropgesteld heb ik persoonlijk, evenveel positieve als negatieve herinneringen aan mijn tijd bij de Noorse Broeders. Er zitten buitengewoon veel lieve, oprechte en integere mensen bij, die het beste uit dit aardse leven willen halen; zij zijn namelijk de “Bruid van Christus”. Dat geloven ze echt! Zij zijn de uitverkorenen waarover in de Bijbel gesproken wordt.

    Het echte probleem zit hem dus niet zozeer in het idyllische streven naar een zondevrij leven net als Christus, het is meer een probleem in de verkondiging hier in Nederland; onder leiding van Jaap Littooij werden alle uitwassen en excessen; kindertuchtiging, misbruik, incest, homofilie en mishandeling in de doofpot gestopt, omdat er immers vergeving was. Daar komen al die verhalen, boeken en TV uitzendingen vandaan. Ik ben vaak op conferentieoord Hessenhofe in Duitsland geweest, daar speelde dit niet of nauwelijks en ook niet in Noorwegen. Na de “opwekking”, begin jaren negentig is de leiding overgedragen aan Jan-Hein Staal en toen is de organisatie geprofessionaliseerd en verbeterd maar tegelijkertijd gecommercialiseerd; er moest immers geld verdient worden voor het aardse paradijs “Brunstad”. Met alle gevolgen vandien, lees de berichtgevingen hierover in het NRC van afgelopen weekend. Het is echt buitengewoon triest!

    Met betrekking tot uw publicaties over JvdL; Ik ga het absoluut niet goedpraten, maar hij is wel de vader van twee kinderen en de ouders van hun vriendjes en vriendinnetjes hebben ook Google. Als je opgroeit in een ‘waanwereld’ en je van jongs af aan verteld word dat de ‘Bruid van Christus’ iedere nacht kan worden opgehaald, en je er zelf in de loop van het leven achter komt dat de vork ander in de steel zit, ga je andere beslissingen maken.

    Ik ben zelf inderdaad ondernemer, maar veel belangrijker; vader van twee dochters en ik zou geen dag willen missen. Om er te zijn als ze moeten hockeyen, trainen, huiswerk maken en te horen – iedere dag weer – hoe het op school was. En niet onbelangrijk; hun moeder en mijn vrouw is er ook nog altijd. Op m’n 19de ontmoet in een lokale kroeg en nogsteeds hartstikke leuk!

    De zaak JvdL kent alleen maar verliezers – zuur verdiend geld door de leden – oprecht/en onder dwang. Enkel en alleen om hun Brunstad/Pagedal schuld in te lossen; het opgehaalde geld is uiteindelijk anders besteed helaas.

    In de komende rechtszaken, zal blijken in hoeverre de daadwerkelijk leiding hier een rol in heeft gespeeld.

    Met vriendelijk groet,
    Pieter Oord

    Beantwoorden
    • Rien Ipenburg - oktober 31, 2016 9:01 am

     Beste Pieter,

     Dank voor je uitgebreide en eerlijke antwoord. Wat vandaag speelt rond CGN/Brunstad speelt helaas ook in andere geloofsgemeenschappen. Ook de andere besproken geloofsgemeenschappen in In het huis MIjns Vaders kennen hun donkere kanten.En zij niet alleen. En dat dualisme zit in ieder mens. Een witte en een donkere kant. Je bent in staat omdat dat blijkbaar te combineren in je leven. Ik ben opgegroeid in de vaderlandse Volkskerk, ook wel badinerend Hotelkerk genoemd, vanwege de vele richtingen. Van zeer orthodox tot de drie-eenheid ontkennend.De stromingen hadden nauwelijks contact met elkaar, maar waren wel EEN kerk! Zoals ik jou zie op de foto, zien heel veel Noorse Broeders en Zusters er uit. Frisse, no nonsense koppen. Hardwerkend en intelligent. Velen hebben, net als jij een eigen bedrijf. Waarbij zij heel vaak met elkaar samenwerken. Maar dat is niet meer dan logisch, want ons kent ons. Misschien gaan na alle publiciteit de ogen open van hen die nog IN zijn. Al vrees ik van niet. Dat is ook niet gebeurd na publicaties in voorgaande jaren in Trouw, Volkskrant en het boek van Jildert. Velen weigerden domweg kennis te nemen van de inhoud van het boek. Het is immers de boze, goddeloze buitenwereld die jou belaagt? Een fijne werkweek, en koester je geluk!

     Beantwoorden

Have your say