ReligieNU

Image8

Zijn alle Noorse Broeders UITVERKOREN?

In een mailwisseling met Pieter Oord trof mij de volgende zinsnede: ” Er zitten buitengewoon veel lieve, oprechte en integere mensen bij, die het beste uit dit aardse leven willen halen; zij zijn namelijk de “Bruid van Christus”. Dat geloven ze echt! Zij zijn de uitverkorenen waarover in de Bijbel gesproken wordt. Einde citaat.

Uitverkoren, daar draait het zeer waarschijnlijk om!

Op de site www.mijnwoordenboek.nl vond ik 12 puzzelwoorden voor het woord “uitverkoren”

6 letters; Bemind /Select

7 letters: Gekozen/Geliefd

8 letters: Dierbaar/Favoriet/Verkoren

10 letters: Aangewezen/Uitgezocht/Uitgekozen/Uitgelezen

12 letters: Geselecteerd.

Ik denk dat deze woorden aardig weergeven hoe een Uitverkorene zich voelt of kan voelen, afhankelijk van de situatie.

In de jaren 50 van de vorige eeuw was er een predikant van de Vrijgemaakt Gereformeerde Kerk in Groningen die vertelde: “wanneer de apostel Paulus een brief zou schrijven aan de Gemeente van Christus in de stad Groningen, dan wordt die brief bij mij bezorgd!” Want wij zijn de Ware Kerk.

Niet voor niets noemen de Noorse Broeders/CGN zich in veel buitenlanden DKM/ DE Christelijke Gemeente. En alle andere christelijke geloofsgemeenschappen  zijn hoogstens EEN Christelijke Geloofsgemeenschap!

In het mid-westen van de Verenigde Staten van Noord-Amerika is de Real Church of God. Bestaat uit een man of tien. Zij weten het zeker: Hun kerk is de enige ware kerk op aarde. Zeer waarschijnlijk hebben zij alle tien op Donald Trump gestemd.

Dan komt Armageddon misschien iets dichterbij?

PS. Noorse Broeders ZIJN uitverkoren! Andere gelovigen worstelen daar nog mee. Voor hen is er de site www.benikweluitverkoren.nl. Waarschijnlijk uit reformatorische hoek, want zij zijn door de HEERE God zelf geleid. Maar willen wel anoniem blijven. Je weet maar nooit.Een dominee uit hun kring zei eens:“met een ingebeelde hemel ga je naar de hel!”

 

 

 

Have your say