ReligieNU

iu

Gelukkig, Gezegend, Zalig Nieuwjaar!

Uiteraard weet ik niet welke tekst u uitspreekt wanneer u iemand een goed 2017 wenst. Gelukkig is het meest algemeen, Gezegend is meer voorbehouden aan de wat meer orthodoxen onder u en Zalig is natuurlijk gebruikelijk onder katholieken, rooms- of niet. Al zijn er ook geloofsgemeenschappen die hun eigen jaartelling hebben, Joden ( 5777), moslims ( 1438), hindoes ( 5119), boeddhisten ( in Thailand 2560 maar in Sri Lanka 2561). Chinezen tenslotte kunnen, wanneer zij aan hun oude jaartelling vasthouden, kiezen uit drie jaren. Zou dat misschien de hoge leeftijden in China verklaren?

Voor deze website www.religienu.nl was 2016 het eerste jaar in de digitale ether. Meer dan 40 artikelen geplaatst, waaronder (erg) veel over CGN/Noorse Broeders. Het eerste artikel over hen is begin mei 2016 geplaatst.

De beste gelezen artikelen waren Een beetje Story, Weekend… Religiejournalist, Deugen misschien meer Noorse Broeders niet en ¬†Met Jonathan van der Linden bij Krugerpark Zuid-Afrika.

Bezoekers kwamen vooral uit Nederland, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Zij woonden in Amsterdam, Almelo, Apeldoorn, Enschede, Utrecht, Stadskanaal, Den Haag en Oslo. Vooral vaak plaatsen waar Noorse Broeders EN Zusters oververtegenwoordigd zijn.

Dit jaar zal het proces rond Jonathan van der Linden worden vervolgd, met het oproepen van getuigen. ¬†Heel benieuwd wat daar uit zal komen. Is Jonathan de enige die moet “bloeden”? Of zijn er meer met minder schone handen?

NRC zal daar ongetwijfeld over berichten. Op de site https://jonathanvanderl.nl, Het echte verhaal over Jonathan van der L. en de Noorse broeders, geschreven door David Nooitgedagt krijgt de journalist Joep Dohmen er flink van langs.

Koppen als:

NRC Handelsblad valt opnieuw godsdienstvrijheid aan

De climax van het drieluik

Over algemeen nut en belastingfraude

Wat drijft Joep Dohmen

liegen er niet om.

Op de Wikipediapagina van Joep Dohmen viel mij de volgende zin op:

Door zijn onderwerpkeuze en kritische benadering is Dohmen vaak onderwerp van kritiek van de organisaties of personen die hij beschrijft.

Dohmen ontving:

1993 de Prijs voor de Dagbladjournalistiek

2008: De Loep, voor de beste onderzoeksjournalistiek

2010: Nog een keer De Loep

2010: Journalist van het jaar

2011: De H.J.A. Hofland-tegel voor de beste cross-mediale journalistieke productie

2015: De Tegel voor het beste nieuwsverhaal.

Wat mij betreft Joep, rustig doorgaan, maar wel de Koppenmaker van de krant een beetje laten dimmen. Nu doen de koppen boven je artikelen afbreuk aan de inhoud en passen eigenlijk niet in een krant als het NRC!

 

 

 

 

 

Have your say