ReligieNU

586fecc21700002500928930

President Trump, Religie, Geld en Macht

Vrijdag 20 januari 2017 zal een historische dag worden. De inauguratie van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten van Noord-Amerika. En daarmee de belangrijkste man op aarde, en wanneer er geen buitenaards leven is tevens de belangrijkste man in het Heelal. Dus na het Opperwezen staat hij op nummer 2 en Paus Franciscus op plek 3!?

Het is gebruikelijk dat de ceremonie wordt begeleid door vertegenwoordigers van geloofsgemeenschappen, in de volksmond kerken en sekten.

Zij bidden, lezen uit de Bijbel en zegenen de president.

Donald Trump heeft zes leiders geselecteerd, en inderdaad een zeer select gezelschap!

Wie zijn de gelukkigen?

Allereerst natuurlijk Rabbijn Marvin Hier, stichter van het Simon Wiesenthalcentrum in New York. In 2007 en 2008 noemde het weekblad Newsweek hem de de meest invloedrijke rabbijn in de VS, vooral vanwege zijn contacten met de politiek. Het centrum telde in 2014 114 werknemers en had   $ 26.427.496 dollar aan inkomsten. Het salaris van de rabbijn in 2014 $ 784.155. ( Rabbijn Hier is  sinds 1985 weer de eerste Jood bij een inauguratie aanwezig).

Uit het Jodendom is de Rooms-Katholieke kerk voortgekomen. Kardinaal-Priester Timothy M.Dolan, aartsbisschop van New York zal zijn kerk vrijdag vertegenwoordigen. Dolan staat bekend om zijn conservatieve standpunten en hij is een charismatische media persoonlijkheid. In 2012 noemde het weekblad Time Dolan ” een van de 100 meest invloedrijke personen op aarde”. Dolan woont met drie andere priesters in een van de duurste wijken van Manhattan in een paleis met een oppervlakte van  4.572 vierkante meter, en een waarde van minstens 30 miljoen dollar. Wat een kardinaal verdient is per bisdom verschillend. De aartsbisschop van Belgie, André Léonard verdient bruto € 8.466,13 per maand + eindejaarspremies, vakantiegeld, reiskosten, auto met chauffeur en twee ambtswoningen.

Reverend Dr. Samuel Rodriguez vertegenwoordigt als president van de National Hispanic Christian Leadership Conference ongeveer 8 á 9 miljoen Spaanstalige christenen met 40.118 kerken in de VS. Volgens Charisma behoort hij tot de “40 mensen die in 2014 de wereld radicaal  veranderden” en tot de” Top 100 christelijke leiders in 2015 en 2016 “volgens Latino Leaders Magazine. In 2010 stichtte hij het New Season Christian Worship Center, aangesloten bij de Assemblies of God. ( Rodriquez was trouwens ook heel actief voor president Obama!)

Bishop Wayne T.Jackson is ook van de partij. Hij is dominee bij de Great Faith Ministries International in Detroit. Naast voorganger is Jackson filantroop, zakenman en  tv-personality. Zij wekelijkse programma ” Miracles Do Happen” wordt door miljoenen bekeken.( Donald Trump is door Jackson geinterviewd en hij heeft ook een dienst bij Jackson bijgewoond). Jackson komt hij al ruim 20 jaar zeer regelmatig in het Witte Huis. Dat het de bisschop goed gaat is duidelijk. Hij kocht in 1995 een “paleis” met een oppervlakte van 3.500 vierkante meter, 62 kamers, 10 open haarden en 14 badkamers. De bisschop zit er dus warmpjes bij!

Senior Pastor Paula White is de “hofpredikant ” van Donald Trump. Geboren in 1966 gingen haar ouders uit elkaar toen zij vijf jaar was. Haar vader pleegde zelfmoord en haar moeder raakte aan de drank. Het gezin was arm. Tussen haar zesde en dertiende is zij misbruikt. Op haar negende trouwde haar moeder met een admiraal bij de marine. In 1984 bekeerde zij zich tot het christendom. Kort na haar bekering ontving zij een visioen van God. In 1991 stichtte zij met haar toenmalige echtgenoot Without Walls International Church. In 2004 telde de kerk 20.000 zielen en behoorde daarmee tot de zevende kerk in de VS, qua grootte. Haar show Paula White Today startte december 2001 en wordt door meer dan negen tv-stations.In 2015 trouwde White voor de derde keer. Nu met Jonathan Cain van de band Journey. Regelmatig haalde Trump haar naar Atlantic City voor privé Bijbel studie. Volgens James Dobson heeft Paula White Donald bekeerd tot het Christendom. Paula White bezit miljoenen. Gezien alle geruchten is het de vraag of zij daar wel helemaal eerlijk aan gekomen is.

Tenslotte, last but not least William Franklin Graham III, beter bekend als Franklin Graham. Inderdaad DE zoon van Billy Graham. Hij is president van de Billy Graham Evangelical Association      ( BGEA) en van Samaritan’ Purse, een internationale hulporganisatie. In 1974, op weg naar Jeruzalem bekeerde hij zich. Hij is beste betaalde werknemer van Samaritan’s Purse met een salaris van 535.000 dollar. Daarnaast ontvangt hij$ 669.000 van BGEA, totaal$ 1.200.000. ( 2008).  In 2015 verdiende hij totaal $ 880.000.Donald Trump is de zesde president die hij ook prive ontmoet. Op zijn reizen door het land nam Graham het op voor Trump. Donald heeft gewonnen dank zij de ” God Factor!”. Miljoenen gebeden zijn zo verhoord. Van de evangelische christenen heeft 81% op Trump gestemd en 16 % op Hillary Clinton.  ( in 2004 stemde 78 % op George W.Bush).In ons land is Samaritan’s Purse actief onder de naam Stichting De Samaritaan en de schoenendoos-actie Actie4Kids. “Uiteraard” heeft De Samaritaan een ANBI-status. Per jaar haalt de De Samaritaan in Nederland ruim € 1.000.000 op, waarvan bijna het hele bedrag wordt besteed aan Actie4Kids, operatie Schoenendoos.

Vrijdag dus de grote dag.

Hebt Uw naasten lief als Uzelf! Dat de uitverkorenen van zichzelf houden lijkt mij duidelijk. Nu nog houden van de rest van de wereld?

PS. Zie voor meer informatie over Donald Trump het artikel Is Donald Trump “LEKKER HERVORMD”?

 

 

 

 

 

 

 

 

2 comments

 1. Herman Fousert - januari 19, 2017 1:56 pm

  al die prelaten zouden een voorbeeld moeten nemen aan hun baas in Rome.

  Beantwoorden
  • Rien Ipenburg - januari 19, 2017 7:22 pm

   Helemaal mee eens.Het grote voorbeeld van de paus is zijn naamgenoot Van Assisie!

   Beantwoorden

Have your say