ReligieNU

iu

“Ook Indianen kunnen alleen maar gered worden door de Heere Jezus”

In de Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee, onderdeel van Protestantse Kerk in Nederland loopt tot 5 juni D.V. een actie om geld op te halen voor Indianenstammen. Zondagsschool “Het Mosterdzaadje” heeft het voortouw genomen.

Gelden zullen gedoneerd worden aan stichting De Lichtkring. Deze stichting ondersteunt de mogelijkheden om het Woord van God bij de Indianen te brengen. Deze Indianenstammen leven zeer primitief, vrijwel zonder contact met de westerse wereld. Maar ook zij moeten het Woord van God horen.

Helpt u mee?

De kinderen van de zondagsschool hebben aankruiskaarten bij zich. Als ze de kaart (en het geld) op de zondagsschool inleveren wacht een mooi boek op ze. Als ze meer kaarten inleveren, wacht er een groter boek.

Aldus informatie op de site van de Hervormde Gemeente!

Stichting De Lichtkring heeft als doel ” Zo zal Gods Woord, het Evangelie, ook op de donksterste plaatsen op deze wereld, een Lichtkring van de vergevende genade en liefde uit Christus verspreiden”.

De Lichtkring is actief onder de arme bevolking in Zuid-Oost Azie en onder Indianenstammen in de Amazone.

Een Amerikaanse zendeling die zich Jonathan noemt werkte tussen 1970 en 1980 onder de Wai Wai Indianen en van 1986-1988 onder de Lange Pijl Indianen, die nog geen geschreven taal hadden. In 1988 verbood de Braziliaanse regering toegang tot het gebied. De overheid verbiedt zendelingen uit andere landen te evangeliseren onder deze Indianen, omdat men hun cultuur in stand wil houden.

Op de site survivalinternational.nl staat meer informatie over deze ongecontacteerde indianenstammen. Stammen die niet in contact staan met de buitenwereld. Illegale houthakkers en veeboeren dringen hun land binnen en dragen ziektes over. Een verkoudheid kan al fataal zijn, omdat de stammen dit niet kennen.

Survival International wijst in haar campagnes tegen activiteiten die de traditioneel inheemse levenswijzen bedreigen ook op het werk van missionarissen. Survival onderkent dat hier edele motieven aan ten grondslag kunnen liggen, maar wijst erop dat de gevolgen doorgaans vernietigend zijn.

Wie zijn het NIET met Survival International eens?

Radicale religieuze organisaties die inheemsen kost wat kost willen bekeren, ondanks de schadelijke gevolgen voor hun gemeenschappen.

Daarom lieve kinderen van de zondagsschool in Katwijk aan Zee: stuur het geld wat jullie ophalen NIET naar De Lichtkring, maar naar Survival International. En zit je in de bovenbouw van de basisschool, vraag aan de meester of juf, of zij jullie meer willen vertellen over de inheemse stammen in Brazilie en Suriname.

( Met dank aan mijn broer die mij op het spoor zette)

 

 

 

Have your say