ReligieNU

Opmaak 1

ARGUS —- Dwars met een glimlach

Vorige week viel het eerste nummer van ARGUS op de mat. Jaargang 1, nummer 1. 7 maart 2017. Begin dit jaar direct een abonnement genomen, want ik ben “gek” op nieuwe kranten, tijdschriften en magazines. Zoals ik sowieso tuk ben op alle ¬†initiatieven op bedrukt gebied. Een fan van DE PERS, een duur en helaas mislukt experiment, maar soms ging ik expres even langs het station om een vers nummer op te halen. Maar ook start-ups op internet kunnen op mijn warme belangstelling rekenen.

Ongeveer twee jaar geleden founding member van DE CORRESPONDENT geworden. Na een jaar echter gestopt, vond het gebodene te weinig politiek en te veel filosofisch, en ook iets te gelikt. Te hoog grachtengordel gehalte. In plaats daarvan steun ik nu Follow the Money. Een heel goed initiatief waarbij in diepgravende reportages “alles” rond geld naar boven wordt gebracht. Want als rechtgeaard Calvinist weet ik: Geld is de bron van alle kwaad!

En nu dus Argus. Een initiatief van pensionados. Journalisten die in het verleden hun sporen hebben verdiend. Niet stil kunnen zitten, en nog steeds zeer leesbaar  schrijven. Blijkbaar verleer je dat niet. Journalisten als Rudie Kagie, Kees Schaepman, Jean Pierre Rawie, John Jansen van Galen, Anton de Goede, Mary Dresselhuijs, Hans van Maanen, enz. Zij doen dit schrijven geheel belangeloos.

Bij 1.500 abonnees draait Argus quitte. Begin maart waren er al 1.420! Dus nog 80 te gaan.

In het eerste nummer onder andere een boeiend verhaal van Hans Vervoort over de verkiezingspolls: De polls hebben altijd ongelijk, leve de polls!

Daarom een oproep aan mijn lezers, neem een abonnement zodat Argus blijft bestaan!

www.argusvrienden.nl of info@arguspers.nl

 

Have your say