ReligieNU

The headquarters of Rabobank Groep NV stand in Utrecht, the Netherlands, on Wednesday, March 2, 2011. Rabobank Groep's profit rose to 2.77 billion euros ($3.84 billion) in 2010 from 2.21 billion euros a year earlier, the world’s biggest agricultural lender said today in a statement handed out at its headquarters in Utrecht, the Netherlands. Photographer: Jock Fistick/Bloomberg

Rabo stopt met Noorse broeders

Fraude

Rabo stopt met Noorse broeders

De Rabobank onderzocht het netwerk van de broeders, na berichten over fraude

Met deze kop opent NRC.next vrijdag 12 mei 2017 de krant. Volgens de auteur. de journalist Joep Dohmen verbreekt de Rabobank de relatie met CGN naar aanleiding van eerdere publicaties van zijn hand in het NRC.

Al snel gaat het echter mis in het artikel en verdwijnt de objectiviteit die je van een van de betere dagbladen in ons land zou mogen verwachten : ” sektarische, ook inzetten bij criminele organisaties en terrorismeverdachten.”

Het artikel eindigt met een reactie van CGN: Ons is bekend dat Rabobank met ons in gesprek wil. Rabobank heeft ons echter bevestigd dat een gesprek niet betekent dat zij de relatie met CGN verbreekt”

Dagblad Trouw meldt het nieuws op bladzijde 12 in een kolommetje van 20 regels: ” De kleine geloofsgemeenschap zou het aanzien en de reputatie van de bank in gevaar brengen.”

( Wonderlijk dat, fraude met Libor-rente, georganiseerd dopinggebruik bij een wielerploeg, betrokkenheid bij vastgoedfraude, massale verkoop van ondeugdelijke rentederivaten aan kleine ondernemers, verdenking van medeplichtigheid bij het witwassen van crimineel geld van Mexicaanse drugskartels, bron Een Vandaag economie, blijkbaar de reputatie van de bank NIET in gevaar brengen?

” En wat ziet gij den splinter, die in het oog uws broeders is, maar den balk, die in uw oog is, merkt gij niet?” Mattheus 7:3-5.

Op basis van deze informatie wil de afdeling Bijzonder Beheer van de Rabobank met CGN praten. In die afdeling Bijzonder Beheer zitten ruim 25.000 ondernemers op het “strafbankje”, echt niet allemaal criminelen of terroristen.  Waarschijnlijk wil de bank op een nette manier af van CGN als klant. En krijgt CGN alle tijd om eventueel over te stappen naar een andere bank. Normaal kom je onder Bijzonder Beheer wanneer je niet meer aan je financiele verplichtingen kunt voldoen. Dat lijkt mij bij CGN niet aan de orde. Al zullen de frauduleuze handelingen van Jonathan wel een gat of een gaatje in de huishoudportemonnee van CGN hebben geslagen.

En het gaat nog steeds over VERDENKINGEN!

Niemand is tot nu toe veroordeeld.

Ook wordt ten “overvloede” vermeld dat de Triodosbank indertijd € 6.000.000 heeft geleend aan Pagedal, een conferentieoord gelieerd aan CGN/Noorse Broeders. PagedalTraining and  Resources B.V.  kreeg in 2009, onder het kopje Beroepsonderwijs in bedrijf, van de overheid € 256.490.00 subsidie.

En dat de gouverneur van Aruba deelnemer is van CGN lijkt mij in het verband van het artikel redelijk overbodig.

CGN is een Stichting, en een stichting kent geen aanhangers of leden, dat is zelfs bij wet geregeld. En als er toch leden komen moet de stichting worden omgezet in een vereniging. En van de 2.000 “aanhangers” is meer dan de helft onder de 30! Trouw noemt in haar artikel 500 huishoudens, ook dat lijkt mij, gezien de grootte van de gezinnen, aan de hoge kant.

Ook een geloofsgemeenschap heeft recht op een objectieve beoordeling.

Aanvulling:

In een kort geding aangespannen door CGN tegen NRCHandelsblad eiste CGN rectificatie van de berichtgeving. De rechtbank ging niet mee in de argumentatie van CGN en heeft haar vorderingen afgewezen. Ook omdat de stukken die CGN zelf heeft overlegd bevestigen dat de bank gesprekken met CGN is gestart omdat zij van plan is haar bancaire relatie met CGN te verbreken.

CGN is alsnog van plan een bodemzaak te starten over de beschuldigingen in eerdere publicaties in NRC.

Is toegeven voor CGN zo moeilijk?

 

 

 

 

Have your say