ReligieNU

IMG_2257

Vrijheid van godsdienst in Rusland staat verder onder druk

In 2017 heb ik  aandacht besteed aan het “gebrek” van vrijheid van godsdienst in Rusland. Nu is de eerste getuige van Jehovah, de deense timmerman Dennis Christensen tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld. In mei 2017 werd hij opgepakt in Orjol (een stad met 300.000 inwoners, ten zuiden van Moskou, richting Oekraïne, ooit een partnerstad van Leeuwarden!). Veroordeeld wegens “extremisme”. Christensen kreeg in 2000 een verblijfsvergunning voor Rusland. Op de lijst van extremistische organisaties in Rusland staan voornamelijk gemeentes van Jehovah’s getuigen. Op een vraag aan Putin daarover antwoordde hij: ” We moeten alle religies gelijkwaardig behandelen, maar het is ook noodzakelijk om rekening te houden met het land en de samenleving waarin wij leven”.  Misschien kunnen  de gevestigde kerken in het westen Putin herinneren aan zijn woorden, en dat hij minder zijn oren moet laten hangen naar de Orthodoxe kerk?

Vrijdag 24 mei 2019 besteedde het Reformatorisch Dagblad aandacht aan de veroordeling. Alleen stond het bericht op bladzijde 19, rechts onder!

Een bericht dat een meer prominente plek verdiend! ( en waarom niet op pagina 2?)

 

Have your say