ReligieNU

zutphen

Een zonnige zaterdag in Zutphen

Een zonnige zaterdag in Zutphen! Terrassen puilen uit, iedereen wil genieten van een hapje en een drankje. Er is een markt met opvallend veel alternatieve kramen, met groenten, fruit, bloemen en planten een bakker, etc. Daaraan merk je dat er in Zutphen vrij veel antroposofen wonen. Zutphen staat na Zeist waarschijnlijk op plaats twee! En heeft Zutphen zelfs in een wijk straten vernoemd naar Goethe, Dornach, Waldorf, Bernard Lievegoed, Ton Alberts en natuurlijk last but not least een Rudolf  Steinerlaan. ( in Haarlem is nog een Rudolf Steinerstraat!)

Zutphen is een hele fraaie stad met veel prachtig gerestaureerde historische panden, een bibliotheek in een oude kerk, kronkelige straatjes met stokrozen, het riviertje De Berkel……

Wij wilden op een fijn plekje rustig kunnen lunchen en praten en natuurlijk in de schaduw. Een uitgelezen plekje is de tuin van het Museumcafe, onderdeel van Hotel – s’Gravenhof, een Hampshirehotel. Er viel zoveel te praten dat wij niet aan het museum zijn ¬†toegekomen. Dat is voor een volgende keer!

 

Have your say