ReligieNU

Botterdagen

BOTTERDAGEN in Elburg

Vanmiddag beginnen in het stadje Elburg de Botterdagen! Het is een eigen variant op de Open Monumentendagen die in de meeste plaatsen op zaterdag en zondag plaats vinden.

Maar in de Biblebelt is de zondag heilig, dus zijn op de dag des HEEREN alleen de Kerken en de Kroegen open. Wilt u het “echte” biblebelt gevoel ondergaan, bezoek dan op zondag eens een dienst in de Nicolaaskerk of, ook in het centrum, een dienst in de Christelijke Gereformeerde Kerk. De laatste kerk is aangesloten bij Bewaar het Pand, de meest behoudende groepering binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken. Ook kunt u op zondag een bijeenkomst bijwonen van het Leger des Heils. Op vrijdagavond trouwens worden er diensten gehouden van Kerkbelang, in gebouw Luctor.

Maar op donderdag, vrijdag en zaterdag is er heel veel te doen. En u komt op en in plekken die normaal gesloten zijn.

Bezoek daarom eens de site www.botterdagenelburg.nl voor uitgebreide informatie over deze drie gezellige dagen.

En het weer belooft mee te werken!

 

Have your say